O nas

Moi Drodzy,

Po intensywnym dniu na planie, popijając herbatę z ulubionym syropem uświadomiłam sobie jak trudno dzisiaj odnaleźć czas dla siebie, a co dopiero na przygotowanie domowych przetworów. Chcąc wyjść Wam naprzeciw sięgnęłam pamięcią do czasów dzieciństwa i postanowiłam stworzyć markę o smaku przywołującym najwspanialsze wspomnienia.

Każda receptura to cząstka mojego zmysłu i serca dla Was. Spróbujcie moich intensywnych w smaku konfitur, esencjonalnych syropów i niebanalnych przetworów. Z pomocą moich cudownych współpracowników przekazuję w Wasze ręce efekt naszej pracy i moich wspomnień – SALON SMAKÓW.



Jak powstają nasze produkty

I etap:

To selekcja i przygotowywanie owoców oraz warzyw do dalszej obróbki. Następnie odważamy odpowiednio do receptury ilości składników i łączymy je we właściwy sposób wynikający z rodzaju produktu. W dalszej kolejności podczas długich procesów tłoczenia, ucierania, gotowania i smażenia powstaje wyjątkowy smak przetworów. Gdy wyroby są już gotowe przystępujemy do dozowania ich do słoików i butelek.

II etap:

Tu zachodzi ważny proces pasteryzacji. Jest to sekwencja, podczas której dzięki obróbce termicznej w temperaturze do 100oC dochodzi do utrwalenia naszych produktów dzięki czemu nie tracą swoich właściwości. Czas i temperatura ściśle uzależnione są od rodzaju przetworu. Na gotowy produkt, ale jeszcze gorący naklejamy nasze etykiety.

III etap:

To dostarczenie produktów Salonu Smaków Magdy Gessler na półki sklepowe, abyście mogli cieszyć się ich niepowtarzalnym smakiem.


Co nas wyróżnia

  • nasze produkty charakteryzują się niespotykaną na rynku ilością owoców i warzyw w każdym słoiku
  • wykorzystujemy przede wszystkim naturalne surowce
  • stawiamy na produkty o prostym składzie
  • nie dodajemy konserwantów, zagęszczaczy i wzmacniaczy smaku
  • współpracujemy z zaufanymi rolnikami
  • zdrowie, uczciwość i najwyższa jakość to wartości, którymi kierujemy się w pracy i życiu


Nasi dostawcy

Mając na uwadze jakość naszych przetworów, współpracujemy z zaufanymi rolnikami, którzy posiadają wieloletnie doświadczenie i oferują najwyższej jakości surowce. Wszystkie owoce i warzywa wykorzystywane do produkcji konfitur, syropów i przetworów pochodzą z konwencjonalnych polskich lub europejskich upraw. Dzięki temu wybierając nasze produkty, możecie być pewni najwyższej jakości.