Sałata z kozim serem, arbuzem i truskawkami

Składniki:

  • kompozycja ulubionych sałat
  • garść pokrojonych w ćwiartki pomidorków koktajlowych
  • kilkanaście kostek wypestkowanego arbuza
  • kilka dojrzałych truskawek
  • trochę koziego sera

Dressing

  • kilka łyżek domowego masła orzechowego Salonu Smaków
  • oliwa extra virgin
  • sok z 1 limonki

Tworzymy kompozycję swoich ulubionych sałat. Polecamy : sałatę dębową, rukolę i sałatę strzępiastą. Każdego liścia dokładnie myjemy, osuszamy na papierowym ręczniku i rwiemy palcami do dużej metalowej miski. Następnie dodajemy garść pokrojonych w ćwiartki pomidorków koktajlowych, kilkanaście kostek wypestkowanego arbuza, kilka dojrzałych truskawek i pokruszony kozi ser. Przygotowujemy dressing. Do kilku łyżek domowego masła orzechowego wlewamy oliwę i sok z całej limonki. Ubijamy do ładnej konsystencji. Dressingiem oblewamy sałatę, następnie wszystko mieszamy.